Advies op maat: L-vormige badkamer

Advies op maat: L-vormige badkamer

Het ontwerpen en inrichten van een nieuwe badkamer kan een flinke uitdaging zijn. Vooral als je te maken hebt met een beperkte ruimte doordat de badkamer een gekke vorm heeft. Wij helpen je daar natuurlijk graag bij. In deze blogserie geven we je tips en tricks hoe je omgaat met een uitdagende vorm en indeling van je badkamer. Deze keer geeft Sanidirect-adviseur Gulsum Centinkaya advies over de L-vormige badkamer.

Douche of bad?

“Heb je een L-vormige badkamer? Dan lijkt dat misschien een makkie met inrichten: je plaatst om de hoek in de korte kant gewoon je douche of bad. Maar daar komt wel meer bij kijken. De maten van de ruimte staan namelijk vast, dus een douchedeur of bad moet er wel goed in passen. Ga dus na wat voor jou het belangrijkste is. Ga je echt vaak in bad? Of is een grote comfortabele douche dan een betere oplossing en een beter gebruik van de ruimte? Een ruime douche draagt in een kleine badkamer alsnog comfort en luxe uit. Ga je voor een bad? Denk dat eens aan een half vrijstaand bad of een hoekbad. Deze nemen minder ruimte in beslag dan een vrijstaand bad, omdat je ze tegen de muur kan plaatsen. De kleine badkamer draagt zo in beide gevallen alsnog comfort en luxe uit.”

lvormige badkamer

Ruimte besparen

“Vaak heb je niet zo veel diepe ruimtes in een L-vormige badkamer. Daarom kiezen we dan vaak voor ondiepe meubels langs de muur. Zo houd je de doorloopruimte goed vrij. Bij Sanidirect kan je kiezen voor een ondiep badkamermeubel of als je iets groters wilt en kan: een ondiepe badkamerkast. Dat is in het geval van een L-vorm badkamer perfect. Denk ook aan douche schuifdeuren in plaats van een openslaande deur. Ook dit zorgt voor meer loopruimte.”

5 tips van Gulsum voor het indelen van een L-vormige badkamer



 
1

Maak slim gebruik van tegels

Kies voor grote tegels in je badkamer. Daardoor heb je minder voegen. Zo blijft de ruimte rustiger en lijken de muren groter. Laat de tegels doorlopen op de achterwand van de douche zodat het één geheel wordt. Heb je langwerpige tegels? Als je deze verticaal op de muur plaatst, maakt dat de ruimte optisch hoger.
Grote tegels
 
 
2

Ronde spiegel

Plaats een ronde spiegel in de badkamer. Dit geeft een gevoel van ruimte en weerspiegelt het licht, waardoor de ruimte nog groter lijkt.
ronde spiegel
 
 
3

Contrast in kleuren

Houd de vloer en het plafond licht of wit, zodat de ruimte helder blijft. Wil je meer kleurgebruik? Bedenk dan dat je plafond en deuren ook al vaak wit zijn. Hierdoor heb je best wat ruimte om te spelen met kleur, ook al is je badkamer wat kleiner.
Contrast in kleur
 
 
4

Slimme doucheinrichting

Ga je voor een douche? Bedenk wat voor deur je plaatst en waar je die plaatst. Zo hebben we bijvoorbeeld douches met een inklapbare douchedeur of maak een douchehoek. Zo ga je slim om met de ruimte en hou je de douche zo ruim mogelijk. En een nisje in de douche zorgt voor extra opbergruimte en functionaliteit in de kleine ruimte.
Slimme inrichting
 
5

Plaats de deur na het betegelen

Bij een L-vormige badkamer is de plek van de douchedeur cruciaal. Daarom is het slim om eerst de muren te betegelen en daarna de deur te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat het perfect past.
plaats in de deur

3D-tool

“Om een beter beeld te krijgen van het uiteindelijke resultaat, gebruiken we een 3D-tool. Zo krijg je ook een goed idee van de hoogtes van de meubels en de maten van de ruimte in de badkamer en kan je alles goed voor je zien. Vanuit een plattegrond krijg je dat niet zo goed in beeld. "De 3D-tool zorgt ervoor dat je beter zicht krijgt op het totaalplaatje van jouw ontwerp en of de verhoudingen goed kloppen.”

3D-tool

Heb je vragen over de vorm of indeling van jouw badkamer? Je kunt altijd terecht bij een Sanidirect bij jou in de buurt voor advies bij een van onze adviseurs.

Maak een afspraak